Menu
Menu

Transportbedrijf H. Kamphuis en Zonen

Transportbedrijf H. Kamphuis en Zonen is een echt familiebedrijf, dat zich bezig houdt met goederenvervoer over de weg. De eigenaren zijn Henk Kamphuis en zijn ouders Jan Kamphuis en Margreet Kamphuis-Grimmenga. Henk is sinds 1 januari 2019 belast met de dagelijkse leiding van de zaak, Jan verleent nog af ten toe hand- en spandiensten. Daarnaast zijn als chauffeur werkzaam: Jack Jager,  Edwin Medendorp, Chris van der Kolk, Gert-Jan Kamphuis (zoon van Henk), Arnoud Akkerman, Joek Beverhof en Mick Groen. De administratie wordt verzorgd door Anja Akkerman-Kamphuis (zus van Henk).

Het bedrijf is gevestigd aan het Vosseveld 6 in Veendam.  De onderneming richt zich voor een deel op de agrarische sector, maar de auto’s zijn zodanig ingericht, dat er ook industriële producten vervoerd kunnen worden.

Veevervoer is altijd een belangrijke poot van het bedrijf geweest. Er werd wekelijks met koeien en kalveren naar de veemarkt in Groningen gereden en met enige regelmaat naar de markt in Leeuwarden. Sinds het uitbreken van de MKZ in 2000 wordt er in Groningen geen veemarkt meer gehouden. Het vervoer van koeien nam daarna sterk af. Het bedrijf heeft momenteel nog één veeauto, speciaal ingericht voor het vervoer van varkens. De onderneming beschikt over de door het Ministerie van Landbouw afgegeven erkenning als veevervoerder. Vier chauffeurs zijn in het bezit van het diploma Dierwaardig Vervoer. 

Daarnaast is er een auto met een containerinstallatie, die gebruikt wordt voor het vervoer van losgestorte goederen, zoals graan en aardappelen. Deze auto kan worden voorzien van zowel een open laadbak als een gesloten laadbak. Verder beschikt het bedrijf over vier trekkers met drie schuifzeilentrailers en een kieptrailer en een bandlosser.

Het bedrijf beschikt over het certificaat GMP+Wegtransport Diervoeders. Alle chauffeurs hebben het diploma Basisveiligheid VCA. Bovendien zijn er vijf chauffeurs die een ADR-diploma hebben.

Het bedrijf is grotendeels actief op de regionale en nationale markt, maar beschikt ook over een vergunning voor internationaal vervoer. Door de grote variëteit in auto’s en de betrokkenheid van alle medewerkers is het bedrijf bijzonder flexibel. Het is heel vaak mogelijk op zeer korte termijn opdrachten uit te voeren voor zowel particulieren als bedrijven als collega’s. Grote opdrachtgevers zijn Vion (mestvarkens) en Avebe-dochter Averis Seeds BV (pootaardappelen). De samenwerking met collega-transportbedrijven neemt een belangrijke plaats in.